Yhdistyksen toiminta

Vuonna 2018 yhdistyksen painopistealueita ovat cowrite ja laulunkirjoittamisen mahdollistaminen. Tämän lisäksi jäsenet järjestävät koulutuksia, tapaavat toisiaan ja pidemmälle ehtineitä sanoittajia vapaamuotoisesti, kommentoivat toistensa tekemiä sanoituksia ja keräävät inspiraatiota milloin mistäkin.

Edistämme erityisesti suomenkielisen ammattimaisuuteen ja ammattilaisuuteen tähtäävän laulunkirjoittamisen ja laulunkirjoittajien asiaa!

Toimintaa laajentaakseemme olemme myös avanneet kaikille biisintekijöille avoimen, vain käyttäjätunnuksen luomista vaativan Biisintekijäyhteisön, jotta sanoittajat ja säveltäjät löytäisivät toisensa!

Jos olet kiinnostunut jäsenyydestä, lue lisää täältä.

Toimintasuunnitelmamme mukaiset painopistealueet ovat:

1)    COWRITE eli sanoittajien välinen yhteistyö sekä sanoittajien ja säveltäjien välinen yhteistyö. Tätä työtä jatketaan verkostoitumistapahtumasarjan viimeisen tapahtuman ja pienempien tapahtumien kautta. Lisäksi suunnitteilla on sähköinen alusta, jonka kautta toisten sanoittajien tai säveltäjien löytäminen olisi helpompaa.          Viimeisen verkostoitumistapahtuman järjestämiseen ja sähköisen verkostoitumisalustan luomiseen on käytettävissä Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahaston vuonna 2016 yhdistykselle myöntämä apuraha.

2)    LAULUNKIRJOITTAMISEN MAHDOLLISTAMINEN, jota tuetaan luovuutta ja aktiivisuutta ylläpitävillä työpajoilla sekä yhteisillä tapaamisilla muiden sanoittajien kanssa. Yhdistyksen keskeisiä toimintamuotoja on pitää jäsenistön omaa lauluntekoa yllä. Tämän vuoksi tapaamisten ja kokousten yhteydessä toteutetaan myös yhteisiä kirjoitussessioita, laaditaan laulutekstejä ajankohtaisten tehtävien ja ideoiden pohjalta sekä käsitellään tekstejä rakentavan palautteen avulla.

Yhdistys selvittää myös mahdollisuutta tarjota jäsenilleen lyhyitä residenssioleskeluita. Yhdistys jatkaa toimintaansa lauluntekijöiden taitojen tukemiseksi. Yhdistys kutsuu kokeneita suomalaisia lauluntekijöitä ja alan ihmisiä jäsentapahtumiin. Yhdistys sekä tiedottaa alan kouluttautumismahdollisuuksista että suunnittelee yhteistyössä toteutettavia alan kursseja.