Vuosikooste 2016: merkittävää edistystä

Olemme jatkaneet inspiroivaa ja tärkeäksi koettua vertaistukea antavaa toimintaamme koko vuoden 2016. Pidimme tiukasti kiinni periaatteesta, että jokaiseen kokoontumiseen liittyy tekstien tekemistä erilaisten teemojen ja tehtävien pohjalta sekä tekstien kommentointia.

Vuoden 2016 aikana yhdistyksemme ja jäsenemme ottivat hienoja edistysaskeleita. Päivi Jalon tekstityksiä ovat mm. Heidi Pakarisen Sydämeltä salaa (säv. Esa Nieminen), Jonna Hakalan Kesä saa hulluttelemaan (säv. Isto Hiltunen) , Mervi Karin Hän sai mut hehkumaan (säv. Isto Hiltunen) ja Leif Lindemanin albumilla oleva Enkä koskaan unohda (säv. Esa Nieminen). Anna Hakalan upea käännösbiisi esitettiin kesän Soundissa Uudessakaupungissa ja Marko Haimilahden, Marko Juhani Rautavaaran ja Taina Kuuskorven Koirasusi valmistui ja pääsi Kiehisen esittämänä radioon. Myös yhdistyksen toiminnasta tehtiin radiojuttu.

Suuri tunnustus ja toimintaamme tukeva askel oli yhdistyksemme saama merkittävä apuraha. Säveltäjäyhteisöjen kontaktointi on ollut alusta asti yksi tärkeä tavoite. Tähän toimintaan saimme Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahastolta apurahan. Sen pohjalta suunnittelimme Biisitreffejä sekä sivustomme muokkaamista säveltäjien ja sanoittajien kohtaamis- ja kontaktipaikaksi. Biisitreffien toteuttamisajankohta on vuosi 2017.

Valloitimme myös Turussa sijaitsevan Kirjan talon, eli siirsimme kirjoituspajojen järjestämisen sinne. Pajoja toteutimme kolme. Viimeisin niistä järjestettiin edesmenneen Leonard Cohenin hengessä. Jäsenet kirjoittivat hyvin eri keinoilla Cohenin tuotannosta inspiroituen. Pikkujoulut inspiroivat meitä tietenkin myös kirjoittamaan jouluaiheisia kertosäkeistöjä.