Syksy 2019 -sanoituskilpailun voittajat ja finalistit on julkistettu

Suomen sanoittajayhdistyksen valtakunnallisen Syksy 2019 -sanoituskilpailun voittajat ovat selvillä. He ovat Oulussa asuva Tiina Vaattovaara kappaleellaan Tuskin muistan sun nimeä ja Akaassa asuva Meira Nevalainen kappaleellaan Löydettäis. Kumpikin voitti oman kilpailusarjansa: Vaattovaara syksy-aiheisia sanoituksia hakevan kilpasarjan, ja Nevalainen sarjan, jossa haettiin sanoitusta Markus Ala-Kauhaluoman säveltämään kappaleeseen. Lisäksi Vaattovaaran toinen kilpailukappale oli myös toisen sarjan finalisti.

Kilpailun muut finalistit olivat Melina Keränen, Markus Mäkelä, Aino Pennanen ja Jaakko Linnovaara, Annika Aakkula ja Samuli Koivulahti. Lisäksi sanoittajayhdistys haluaa antaa kunniamaininnan Melina Keräselle ja Jukka Raitiolle. Keränen ylsi finaaliin kahdella sanoituksella, ja Raitio oli lähellä kumpienkin sarjojen finaaleja kahdella kisatekstillään.

Kilpailun tuomaristossa olivat Warner Music Finlandin Asko Kallonen, Mökkitie Recordsin Olli Saksa, Kaiku Songs -kustantamon Rafael Elivuo, kilpailukappaleen säveltänyt Markus Ala-Kauhaluoma ja Suomen sanoittajayhdistyksen puheenjohtaja Anniina Tarasova.

Kisaan saapui määräaikaan mennessä yhteensä 419 sanoitusta. Kisa järjestetään uudelleen syksyllä 2020. Suomen sanoittajayhdistys kiittää kaikkia kisaan osallistuneita ja onnittelee lämpimästi voittajia!

Syksy-sarjan voittaja Tiina Vaattovaara (kuva: Mari Vaattovaara)